Paardenevenementen.nl: Alle evenementen op één plek.

Achterhoeks Hippisch Festijn 2017

Categorie: Diverse SGW Springen Veiling

Begindatum: 15-09-2017

Einddatum: 17-09-2017

Aantal keer bekeken: 1920

15 t/m 17 september (Varsseveld)

Nóg meer eventing op Achterhoeks Hippisch Festijn
Het Achterhoeks Hippisch Festijn in Varsseveld biedt dit jaar nog meer eventingspektakel dan ooit. De programmering van het bekende paardenevenement is vernieuwd er komen eventingrubrieken voor internationale en landelijke ruiters bij. Dat betekent dat er dit jaar maar liefst twee dagen door natuurgebied De Vennebulten gecrosst wordt: op zaterdag 15 én zondag 17 september.

“De ambitie is om van het Achterhoeks Hippisch Festijn het mooiste eventingweekend van Nederland te maken”, vertelt woordvoerdster Wendy Scholten. “Het Hippisch Festijn staat al jaren bekend als een schitterende internationale eventingwedstrijd met daarnaast een zeer divers programma. Helaas ging het evenement afgelopen jaren gebukt onder hevige regenval, wat ten koste ging van de grasbodem waarop dressuur- en springproeven verreden werden. Het bestuur heeft na lang beraad de knoop doorgehakt en besloten om de focus te verleggen naar de eventing.”
Achterhoeks Hippisch Festijn


Het evenement
Het resultaat is dat er dit jaar nog meer eventingruiters in Varsseveld van start kunnen. Naast de bekende ‘korte’ cross op CIC1* en CIC2* niveau zijn er nu een ‘lange’ cross op CCI1* niveau, een cross voor internationale ponyruiters en kunnen landelijke ruiters in de klasse M van start. Combinaties die uitkomen in de klasse Z kunnen deelnemen aan de CIC1* zonder een FEI paspoort aan te vragen. De KNHS heeft wederom het Nederlands Kampioenschap eventing op CIC2* niveau aan het Achterhoeks Hippisch Festijn toegekend.

De zondag blijft een zeer gevarieerde dag met naast de eventing, aandacht voor de jeugd (springfinales pony’s om de Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal), de tuigpaarden, een spectaculair showblok en de veulenverkoop en -presentatie. Tevens wordt het promodorp verder uitgebreid.

Aan de evenementen kunnen geen rechten worden ontleend, paardenevenementen.nl is slechts ter promotie.