Paardenevenementen.nl: Alle evenementen op één plek.

Blom Hengstencompetitie Springen 2017

Categorie: Springen

Datum: 21-11-2017

Aantal keer bekeken: 436

Ermelo


Informatie
De Blom Hengstencompetitie Springen kent de volgende klassen:

L (hengsten geboren in 2013)
M (hengsten geboren in 2012)
Z/ZZ in handicap (hengsten geboren in 2011 en eerder)
De voorselectiewedstrijden klasse L worden verreden over twee manches, niet op tijd maar met een maximale toegestane tijd zonder barrage.

Alle combinaties die dubbel foutloos zijn ontvangen een geldbedrag en een rozet, verder worden er bij de voorselectiewedstrijden in de klasse L geen prijzen uitgereikt.

De finale van de klasse L wordt verreden over een springparcours tabel A met barrage. De barrage heeft in beginsel geen invloed op de eindstand van de competitie en kan alleen een rol spelen in geval van gelijkheid voor de eerste plaats in de eindstand van de competitie. In dat geval geeft de plaats in het klassement van de dagprijs van de finale de doorslag.

De eindstand van de Blom Hengstencompetitie Springen klasse L komt tot stand door optelling van de behaalde strafpunten in de voorselectiewedstrijden en de strafpunten van de finale (exclusief barrage).

In de klassen M en Z/ZZ worden de hengsten zowel tijdens de hengstencompetitiewedstrijden als tijdens de finale geplaatst op basis van strafpunten en tijd. Aan de deelnemers worden plaatsingspunten toegekend. De winnaar krijgt 20 punten, de hengst op de tweede plaats 18 punten, de derde plaats wordt beloond met 16 punten, en de vierde levert 14 op. De overige foutloze combinaties krijgen 12 punten. Het aantal strafpunten in het basisparcours wordt afgetrokken van de punten die zijn toegekend.

Nationaal Hippisch Centrum

Aan de evenementen kunnen geen rechten worden ontleend, paardenevenementen.nl is slechts ter promotie.