Paardenevenementen.nl: Alle evenementen op één plek.

Concours Hippique Bennekom 2019

Categorie: Diverse Mennen Show Springen Tuigpaardensport

Begindatum: 30-05-2019

Einddatum: 30-05-2019

Begintijd: 8:30

Aantal keer bekeken: 2808

Elk jaar op Hemelvaartsdag vindt er op een unieke locatie in het midden van het land het oudste concours van Nederland plaats.

Op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei 2019, zal op de kasteelweide van het Landgoed Hoekelum aan de Edeseweg 124 in Bennekom dit jaar de 114e editie van het Concours Hippique Bennekom plaatsvinden.

Dit door de `Vereeniging tot Bevordering der Paardenfokkerij in Gelderland` georganiseerde paardensportevenement is het oudste concours van Nederland en wordt als sinds 1946 op deze locatie georganiseerd. Een uniek evenement op een unieke plek. Traditiegetrouw staan de verschillende rubrieken voor de Tuigpaarden en Friezen op het programma. Met name de Nieuwelingenklasse is een rubriek waar de kenners naar uit kijken. In deze rubriek worden de jonge paarden voor het eerst in een wedstrijd uitgebracht en biedt een goede indruk van wat het seizoen zal gaan brengen. Uiteraard zijn er ook de gebruikelijke springrubrieken, 1,30m, 1,35m en 1,40m.

Sinds een aantal jaren wordt er ook een samengestelde menwedstrijd georganiseerd. Er zijn rubrieken voor paarden en pony’s in verschillende klasse. Een aantrekkelijk show onderdeel vormt ook een vaste waarde in het programma. Kortom, CH Bennekom staat garant voor een geweldige dag paardensport in een prachtige omgeving.

Toegang
Voor de jeugd tot 12 jaar is de toegang gratis en daarboven kost een staanplaats € 8,- en een tribuneplaats € 12,50. Bovendien is de fietsenstalling ook gratis en wordt alleen voor de auto een parkeervergoeding van € 5,- gevraagd.

Landgoed Hoekelum, Edeseweg 124, Bennekom

Aan de evenementen kunnen geen rechten worden ontleend, paardenevenementen.nl is slechts ter promotie.