Paardenevenementen.nl: Alle evenementen op één plek.

Concours Hippique Haarlemmermeer 2019

Categorie: Diverse Dressuur Springen

Begindatum: 14-06-2019

Einddatum: 16-06-2019

Aantal keer bekeken: 1677

Al bijna zo oud als de polder zelf


In 2019 wordt editie 109 van het Concours Hippique Haarlemmermeer georganiseerd. Een evenement dat oorspronkelijk begon als een ruiterfeest dat werd georganiseerd door verschillende rijverenigingen, een aantal boeren en betrokken inwoners. Inmiddels is het CH Haarlemmermeer uitgegroeid tot een veelzijdig evenement met bekendheid tot ver buiten de grenzen van Haarlemmermeer.

In de beginjaren van het evenement werd er aan de Concourslaan een permanent concoursterrein aangelegd met tal van voorzieningen speciaal voor de paardensport. Al snel trok het evenement jaarlijks veel bezoekers en deelnemers vanuit het hele land. Ook leden van het Koninklijk Huis wisten de weg naar het concoursterrein te vinden.

In de jaren ’70 moest het concoursterrein wijken voor het nieuwe raadhuis. In combinatie met de mechanisaties in de landbouw en de veranderende maatschappij dreigde het jaarlijkse paardensportfeest verloren te gaan. Gelukkig stond een groep liefhebbers op en werd er onder hun aanvoering een concours nieuwe stijl opgezet in het toen net aangelegde Haarlemmermeerse Bos.

Het Concours Hippique in het Haarlemmermeerse Bos groeide uit tot een groots evenement waar voor iedereen wat te beleven en genieten viel. Naast de paardensport waren er een kermis, braderie en tal van andere side-events. Veel ondernemers uit Haarlemmermeer waren betrokken bij het evenement. Hoewel uiterst succesvol, stopte ook de organisatie van dit event.

In 2016 is een initiatief ontstaan om het Concours Hippique weer nieuw leven in te blazen. Een plan dat kon rekenen op de steun van het college van Burgemeester en Wethouders en de gemeenteraad van de Haarlemmermeer.

In 2017 heeft dit geresulteerd in een geweldig evenement met fantastische paardensport en een prachtig omlijstend programma. Drie dagen lang genoten paardensportliefhebbers van jong tot oud, van basisruiter tot topsporter, van prachtige paardensport. Daarnaast was er ook voor de bezoekers die niet direct voor de paarden kwamen enorm veel te beleven. Het gezellige Foodtruckfestival, een geweldige showavond, het strodorp met diverse stands, kidsvillage en muziekoptredens op het podium waren voor 20.000 mensen reden om het Haarlemmermeerse Bos te bezoeken.

Veel ondernemers en hun gasten waren er in 2017 bij tijdens het Concours Hippique. In de entourage van de aan de piste gesitueerde VIP-tent werd genoten van sport en show onder genot van culinaire verwennerij en een drankje. Relaties werden zo op een mooie wijze verstevigd.

Ook in 2018 was het concours weer een evenement met voor ieder wat wils. Vrijdag streden honderden basisruiters met hun pony’s en paarden om de eer en toonden ook veel dressuurruiters hun kunnen. Op zaterdag werd het programma in de hoofdpiste overdag gevuld met springsport. Zaterdagavond was het tijd voor de showavond vol spektakel in de piste en optredens op het grote podium. Zondagmiddag werd door topruiters en hun paarden gestreden om de Grote Prijs van de Haarlemmermeer. Rondom de piste waren het hele weekend een strodorp, Foodtruckfestival en diverse podia met optredens het bezoeken meer dan waard.

Aan de evenementen kunnen geen rechten worden ontleend, paardenevenementen.nl is slechts ter promotie.