Laden Evenementen

« Alle Evenementen

ringrijden BLOKZIJL 2024

10 augustus | 🕒 19:00 - 20:30

Het ringrijden in Blokzijl is een jaarlijks terugkerend evenement dat diep geworteld is in de tradities van de Friese paardensport en gemeenschapszin. Gehouden rondom de pittoreske havenkolk, brengt het evenement rijders en toeschouwers samen voor een dag vol spanning en nostalgie.

De hoofdattractie van het ringrijden is de Friese Aanspanning, waar majestueuze Friese paarden in glanzend tuig deelnemen. Gekleed in traditionele kostuums, staan de rijders klaar met hun rijtuigen voor de uitdaging. Het draait allemaal om behendigheid en precisie: met een lans proberen de rijders een kleine ring te steken die aan een touw hangt, terwijl ze op volle snelheid langs de kolk rijden.

Voor de deelnemers is het niet alleen een sportieve uitdaging, maar ook een eerbetoon aan de lange geschiedenis van ringrijden in Nederland. De toeschouwers, van jong tot oud, genieten van de spectaculaire wedstrijden en de sfeervolle ambiance. Langs de kolk zijn kraampjes opgesteld waar lokale lekkernijen en ambachtelijke waren verkocht worden, waardoor het evenement een feestelijke uitstraling krijgt.

Blokzijl zelf, met zijn historische panden en charmante grachten, vormt het perfecte decor voor dit traditionele spektakel. Het ringrijden versterkt de banden binnen de gemeenschap en brengt generaties samen. Het koestert oude tradities en creëert tegelijkertijd nieuwe herinneringen.

Kortom, ringrijden in Blokzijl is meer dan alleen een sportevenement; het is een viering van cultuur, erfgoed en een diepe liefde voor paarden. Het brengt mensen samen in de tijdloze schoonheid van traditie en gemeenschap, en laat hen genieten van een dag vol spanning, nostalgie en Friese gastvrijheid.

Delen naar:Facebooktwitterlinkedinmail

Gegevens

Datum:
10 augustus
Tijd:
19:00 - 20:30
Evenement Categorie: