Laden Evenementen

« Alle Evenementen

ringrijden ZORGVLIED

3 augustus | 🕒 19:00 - 20:30

Het ringrijden in Zorgvlied, dat jaarlijks plaatsvindt, is een traditie die teruggaat tot de oudste vormen van paardensport. Op 3 augustus van dit jaar, tussen 19:00 uur en 20:30 uur, zullen deelnemers weer samenkomen voor dit geliefde evenement.

Bij het ringrijden is behendigheid een sleutelfactor. Deelnemers rijden te paard een specifiek parcours af, waarlangs aan de rechterzijde handjes zijn opgesteld met ringen. Het doel is om met een lans of stok de ringen te steken terwijl ze met hun paard in galop of draf voorbijrijden. Dit vereist niet alleen vaardigheid van de ruiter, maar ook nauwkeurigheid en timing om de ring precies op de lans of stok te krijgen.

Het evenement trekt elk jaar enthousiaste toeschouwers uit de regio en daarbuiten. Families verzamelen zich langs de zijlijn om de deelnemers aan te moedigen en te genieten van de sfeer van dit traditionele spektakel. Voor de deelnemers zelf is het ringrijden vaak een competitieve aangelegenheid, waarbij het niet alleen gaat om het steken van de meeste ringen, maar ook om de snelheid waarmee dit gebeurt.

Het parcours in Zorgvlied biedt een uitdagende omgeving voor de ruiters, met verschillende bochten en rechte stukken die de vaardigheden van zowel de ruiters als hun paarden testen. De ringen zelf zijn vaak van metaal en hebben verschillende diameters, waardoor het steken ervan een ware kunst kan zijn.

Voor de organisatoren is het ringrijden een manier om de traditionele paardensport levend te houden en te vieren. Het evenement draagt bij aan de lokale gemeenschap en versterkt de banden tussen deelnemers, toeschouwers en organisatoren. De avond van 3 augustus belooft weer een spektakel te worden van behendigheid, spanning en gemeenschapszin, waarbij het ringrijden in Zorgvlied zijn status als geliefd cultureel evenement opnieuw zal bevestigen.

Delen naar:Facebooktwitterlinkedinmail

Gegevens

Datum:
3 augustus
Tijd:
19:00 - 20:30
Evenement Categorie: