Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Ringsteken Hoorn 2024

2 augustus | 🕒 19:00 - 22:00

Ringsteken Hoorn 2024 vindt plaats op 2 augustus op het Abt Folkertspad in Hoorn, georganiseerd door paardenhoudersvereniging et Hossefolk. Het evenement begint om 19:00 uur en biedt een spannende avond vol traditioneel ringsteken voor aangespannen paarden.

De deelnemers zullen hun vaardigheden tonen terwijl ze proberen een kleine ring te steken met een lans of stok, bevestigd aan een paal. Dit vereist niet alleen precisie van de menners, maar ook wendbaarheid en snelheid van de paarden. Het is een uitdaging die zowel de technische bekwaamheid als de harmonie tussen mens en dier benadrukt.

Na de competitie zal om 21:30 uur de prijsuitreiking plaatsvinden in café de Vijfpoort. Hier worden de winnaars gehuldigd en beloond voor hun prestaties tijdens deze historische en populaire sport.

Het Abt Folkertspad, gelegen in het schilderachtige Hoorn, biedt de perfecte ambiance voor dit evenement, waar de gemeenschap samenkomt om te genieten van de eeuwenoude traditie van ringsteken. Het is een gelegenheid voor zowel deelnemers als toeschouwers om te genieten van de opwinding en de vaardigheden die gepaard gaan met deze unieke vorm van paardensport.

Kom en vier met ons mee tijdens Ringsteken Hoorn2024, een avond gewijd aan sportiviteit, traditie en gemeenschap in het hart van Hoorn.

Delen naar:Facebooktwitterlinkedinmail

Gegevens

Datum:
2 augustus
Tijd:
19:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Het Hossefolk
friesland 8896 Nederland + Google Maps
Bekijk de site van Locatie