Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

55e Almelose Ruiterdagen

16 juni | 🕒 08:00 - 25 juni | 🕒 17:00

Wij hebben het hier over een 10 dagen durend ruitersport evenement wat haar naam al heeft bewezen. Die naam dankt zij natuurlijk aan de plaats waar dit allemaal plaatsvindt: Almelo. In deze mooie plaats (de 3e qua grootte in Twente met iets meer dan 73.000 inwoners) waar een riviertje doorheen kronkelt: de Loolee. Deze naam is gekoppeld aan de Almelose Ruiter- en ponyclub de Looleeruiters, die de organiserende vereniging is van de Almelose Ruiterdagen.

De eerste drie dagen staan in het teken van de jonge garde die de ruitersport beoefenen. Van vrijdag tot en met zondag is het Twents Hippisch Centrum het middelpunt van de ponysport. In 2018 & 2019 hadden wij in Almelo één van de grootste ponyconcoursen van Europa. Rond de 1000 jonge deelnemers kwamen naar Almelo waar ze allemaal meerdere proeven reden.

In de week die daarop volgde, deden er tussen de 1.300 en 1.500 ruiters mee aan de diverse disciplines die de Almelose Ruiterdagen rijk zijn. Want er wordt gesprongen, gedressuurd, maar ook recreatief aangespannen gereden en dan bij voorkeur authentiek en er is ringsteken met paard en wagen. In totaal telt de Almelose Ruiterdagen meer dan 10.000 starts.

Het bijzondere is dat je bij de Almelose Ruiterdagen altijd welkom bent. Het terrein is gelegen in de noordelijke groene long van Almelo en vrij toegankelijk en er wordt geen intreegeld geheven. Of je nu beginner bent en je eerste proef komt rijden of je bent professional of rijdt internationaal. Allemaal ben je welkom op de Almelose Ruiterdagen.

Delen naar:Facebooktwitterlinkedinmail

Gegevens

Begin:
16 juni | 🕒 08:00
Einde:
25 juni | 🕒 17:00
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, , , ,
Site:
https://www.almelose-ruiterdagen.nl/

Locatie

Twents Hippisch Centrum Almelo
Manegeweg
Almelo, Overijssel Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie