Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

demonstratie van de paardenreddingboot op Ameland 2021

30 november 2021 | đź•’ 08:00 - 17:00

Tijdens de demonstratie van de paardenreddingboot op Ameland trekken 10 stoere paarden de reddingboot met donderend geweld over het strand en door de branding in zee.

De demonstratie laat zien dat het redden van drenkelingen en het verlenen van bijstand aan schepen die bij Ameland in nood verkeren een lange geschiedenis heeft. Het herinnert aan vroegere tijden, want als er tegenwoordig een schip in nood is vaart de moderne Anna Margaretha met hoge snelheid de haven van Ameland uit.

De demonstratie start vanuit het boothuis bij het maritiem centrum “Abraham Fock” aan de Oranjeweg 18 in Hollum. De lanceringen vinden plaats op het strand, zuidwest van Hollum, aan het einde van het Tjettepad.

In verband met corona vinden er op dit moment geen demonstraties plaats.

Busvervoer
Het is mogelijk om met de bus naar de lancering van de paardenreddingsboot te gaan. De bus vertrekt vanuit het dorp Buren en stopt onderweg bij ieder dorp bij meerdere haltes op Ameland.

Boot
Eens vanaf het water de demonstratie van de paardenreddingboot bekijken? Dat kan ook! Stap dan aan boord bij de m.s. Zeehond, Robbenboot m.s. Ameland of Schuurman Charters.

 

Delen naar:Facebooktwitterlinkedinmail

Gegevens

Datum:
30 november 2021
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,

Locatie

Ameland
Oranjeweg 18
Hollum, 9161 CC
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie