Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Valkenburgse Paardenmarkt

11 september 2024 | 🕒 06:00 - 17:00

De Valkenburgse Paardenmarkt, die plaatsvindt op de tweede woensdag van september, is trots op zijn status als de oudste paardenmarkt van Nederland. Deze eeuwenoude traditie heeft zijn wortels diep verankerd in de Nederlandse geschiedenis en trekt jaarlijks talloze bezoekers vanuit het hele land.

Op deze bijzondere dag komt het levendige stadje Valkenburg tot leven met de opwinding van de paardenmarkt. Van ’s ochtends vroeg tot in de avond verzamelen handelaren zich op de markt om hun prachtige paarden te presenteren aan potentiële kopers. Het aanbod varieert van majestueuze werkpaarden tot elegante rijpaarden en schattige pony’s.

Naast de paardenhandel is de markt doordrenkt van folklore en traditie. Bezoekers kunnen genieten van lokale lekkernijen, ambachtelijke producten en folkloristisch entertainment. Kinderen kijken vaak reikhalzend uit naar de attracties en activiteiten die speciaal voor hen zijn georganiseerd.

De Valkenburgse Paardenmarkt is meer dan een markt; het is een viering van de relatie tussen mens en paard, geworteld in de agrarische geschiedenis van Nederland. Terwijl bezoekers langs de kraampjes slenteren en de prachtige dieren bewonderen, ervaren ze de unieke sfeer van dit historische evenement, dat elk jaar de band tussen traditie en gemeenschap versterkt. Het is een dag die de rijke geschiedenis van Valkenburg eert en tegelijkertijd een levendige en gezellige ervaring biedt voor alle aanwezigen.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Delen naar:Facebooktwitterlinkedinmail

Gegevens

Datum:
11 september 2024
Tijd:
06:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Paardenmarkt Valkenburgse
castellumplein
Valkenburg, Limburg 2235CN
+ Google Maps