Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zuidlaarderpaardenmarkt

13 april 2022

De voorjaarsmarkt Zuidlaren op 13 april 2022 is de eerste paardenmarkt van het jaar in Noord Nederland. In 2019 werden 169 dieren aangevoerd. De markten in 2020 en 2021 waren vanwege de corona afgelast.

Schrijf je in voor de Voorjaarsmarkt

De Zuidlaarder paardenmarkt wordt gehouden op de Brink tussen de Marktstraat en de Brink Z.Z. en begint om 6.00 uur en is rond 12.00 uur afgelopen. In de loop van de nacht en vroeg in de morgen start de aanvoer. De ingang van de paardenmarkt aan de Marktstraat gaat om 5.00 uur open. Bij de ingang worden alle dieren door een dierenarts gekeurd en na betaling van het marktgeld (€ 2,00) kunnen de dieren het marktterrein op.

Op het marktterrein lopen stewards rond die toezien op het dierenwelzijn. Voor de dieren is op het marktterrein water aanwezig (emmers zijn aanwezig). Ook ligt er voldoende hooi bij de balies. Tevens is op het marktterrein ruimte om de paarden te tonen aan de potentiële kopers (monsteren). Om 12.00 uur moet de handel worden gestaakt en om 13.00 uur moeten de dieren van het terrein af zijn.

Op de Voorjaarsmarkt Zuidlaren kunnen geen exportpapieren ter plaatse worden aangevraagd. In overleg met een nabijgelegen handelsstal kan dit (tegen betaling) worden geregeld.

Tijdens de Zuidlaarder Voorjaarsmarkt worden er niet alleen paarden verhandeld, maar er is ook een warenmarkt. Naast de reguliere marktkramen staan er ook kramen met (vaste) planten en struiken op de Zuidlaarder Voorjaarsmarkt. De warenmarkt begint om 8.00 uur en is rond 17.00 uur afgelopen.

Aanmelden standplaats Voorjaarsmarkt + kosten

Handelaren op de Voorjaarsmarkt moeten ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Ook wanneer een handelaar de markt jaarlijks aandoet, moet hij ieder jaar een actueel bewijs van inschrijving bij de KvK aanleveren. Handelaren kunnen zich alléén via het digitaal formulier aanmelden. Te laat ontvangen en onvolledige aanvragen, of aanvragen via email of brief, worden niet in behandeling genomen.

Prijs standplaats

€ 5,80 per strekkende meter

€ 15,10 voor promotie en elektriciteit

Huur kraam

€ 22,00 + € 3,00 administratiekosten

Let op:

De standplaatsen moeten voor 8.00 uur ingenomen zijn

De markt eindigt om 17.00 uur

De vergunninghouder moet zelf zorgen voor afvoer van afval van het marktterrein

Delen naar:Facebooktwitterlinkedinmail

Gegevens

Datum:
13 april 2022
Evenement Categorie:

Locatie

Zuidlaren
Zuidlaren, Drenthe 9468 Nederland + Google Maps
Bekijk de site van Locatie