Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zuidlaarderpaardenmarkt

19 oktober

Burgemeester Marcel Thijsen heeft dinsdag 8 juni groen licht gegeven voor de voorbereiding van de 820e Zuidlaardermarkt op dinsdag 19 oktober. “Het gaat nu de goede kant op en ons land kan steeds verder van het slot. Wat is er dan mooier dan een Zuidlaardermarkt dit najaar? Daar kijk ik net als vele Zuidlaarders en mensen in de wijde omtrek heel erg naar uit. De marktorganisatie heeft er zin in en we willen hem graag organiseren”, zegt Thijsen.

Tegelijkertijd is er nog geen duidelijkheid over hoe de Rijksoverheid precies wil omgaan met grote evenementen dit najaar. Toch moet de gemeente nu starten met de voorbereidingen, anders komt ze in tijdnood. Gezien de onzekerheid wordt het evenement daarom achter de schermen opgeknipt in vier onderdelen: de paardenmarkt, warenmarkt, kermis en de festiviteiten rondom de marktdag. “Hierdoor kunnen we naar bewind van zaken handelen als de maatregelen het niet toelaten of als het virus onverhoopt weer oplaait”, vertelt Thijsen. “Denk bijvoorbeeld aan onderdelen in aangepaste vorm, of het schrappen er van.”

De Zuidlaardermarkt

Ieder jaar op de derde dinsdag van oktober wordt de Zuidlaardermarkt gehouden.  Europa’s grootste paardenmarkt, met een grote kermis en een vier kilometer lange warenmarkt. Bent u een paardenliefhebber, of houdt u gewoon van een gezellig dagje uit? Dan moet u écht eens een kijkje komen nemen, want de Zuidlaardermarkt is een hele belevenis!

Paardenmarkt

De Zuidlaardermarkt is na ruim 800 jaar nog altijd zo sterk als een paard! Bezoekers komen uit heel Europa. Je treft er Denen, Belgen, Oostenrijkers, Italianen, Engelsen en veel Duitsers. Het is ook een markt die met zijn tijd mee gaat. Zo is er veel aandacht voor het dierenwelzijn. Voorbeelden hiervan zijn de verplaatsing van het marktterrein naar een rustiger en omheinde plek, de verkorting van de marktduur, voorzieningen op het gebied van water en voer en de extra begeleiding en toezicht op het laden en lossen van dieren.

Warenmarkt

Tijdens de Zuidlaardermarkt worden er niet alleen paarden verhandeld, maar is er ook een warenmarkt. En wat voor één… het lint met marktkramen is wel vier kilometer lang. De marktkooplui komen van heinde en verre. Bovendien kun je het zo gek niet bedenken, of je koopt het op de Zuidlaardermarkt. Van aardbeien tot zakdoeken en van klompen tot paling. En wat te denken van de échte Zuidlaarderbol.

Kermis

Op de historische grote Brink vindt u tijdens de Zuidlaardermarkt een kermis met 35 spannende attracties voor het hele gezin. Van draaimolens tot doldraaiende attracties. De kermis is vanaf de vrijdagavond voor de markt tot de woensdag erna geopend.

Delen naar:Facebooktwitterlinkedinmail

Gegevens

Datum:
19 oktober
Evenement Categorie: