Paardenevenementen.nl: Alle evenementen op één plek.

Hengstenkeuring / 2019

Categorie: Keuring Show Tuigpaardensport

Begindatum: 10-01-2019

Einddatum: 12-01-2019

Aantal keer bekeken: 40

DRIEDAAGS SPEKTAKEL MET EEN GLANZENDE HOOFDROL VOOR HET FRIESE PAARD


BEZICHTIGING EN EDUCATIE
In december 2018 is tijdens de eerste bezichtig een voorselectie van Friese hengsten gemaakt voor het felbegeerde dek brevet. Het programma begint op donderdag 10 januari 2019 met de tweede bezichtiging van de jonge hengsten. Op vrijdag 11 januari staat educatie centraal in een gevarieerd en informatief clinicprogramma die voor iedereen toegankelijk is en in diverse talen wordt aangeboden. Er zijn diverse informatieve lezingen zowel theoretisch als clinics in de arena met paarden erbij. Tevens vindt ’s middags op 11 januari de derde bezichtiging plaats.

HENGSTENKEURING
Traditioneel staat de Hengstenkeuring zaterdag 12 januari in het teken van de ingeschreven stamboekhengsten. Met meerdere hoogtepunten waaronder het kampioenschap oudere hengsten, jongere hengsten en het algeheel kampioenschap. Het programma wordt afgewisseld met enkele showrubrieken.

NIEUW IN 2019
Nieuw is dat vanaf de komende Hengstenkeuring de tribune ook op zaterdag geplaceerd zal zijn. Dit betekent dat bij de aankoop van de tickets, de gewenste stoelen gereserveerd kunnen worden. Voor de Friesian Proms werd al langer gewerkt met het placering van tribuneplaatsen. Voor de Hengstenkeuring op zaterdag was er tot nu toe sprake van een vrije stoelkeuze. Wie ’s ochtends het eerst kwam, had de mooiste plekken. De belangrijkste reden dat dit nu gewijzigd wordt, is dat vrije stoel keuze leidde tot ongewenste situaties.

Aan de evenementen kunnen geen rechten worden ontleend, paardenevenementen.nl is slechts ter promotie.