Paardenevenementen.nl: Alle evenementen op één plek.

Indoor Menmarathon 2018

Categorie: Clinic / Cursus

Begindatum: 14-01-2018

Einddatum: 14-01-2018

Begintijd: 9:00

Aantal keer bekeken: 391

Indoor marathon voor enkelspan, tweespan en vierspan paarden en pony's

Op zondag 14 januari 2018 zal in de spiksplinternieuwe manege te Hellendoorn ’t Oale Spoor, een indoor menmarathon worden gehouden. Er is een prachtig parcours uitgezet met hindernissen waar de paarden en pony’s zo snel en zuiver mogelijk door heen gestuurd moeten worden.
Er zijn 70 inschrijvingen en er zal deelgenomen worden door enkel-, twee- en vierspannen, zowel paarden als pony’s. Er is ook deelname uit het buitenland, zoals Kenny Kanora, de snelste Belgische vierspan ponymenner. Uit Duitsland komen er vier tweespanmenners: Maik Brummer, Reiner Koop, Jorgen Zwiers en Martin Brummer. In de rubriek tweespanpaarden zal de huidige Wereldkampioen 2017 Antonie ter Harmsel mee doen, evenals zijn vader Herman, die mee doet met een viertal Lippizaner paarden, speciaal getraind voor het indoormennen.
Favoriet bij vierspan is Marijke Hammink, lid van de organiserende vereniging de Helderse Voerluu en meerdere malen Nederlands kampioen met haar supersnelle pony’s.

Om zo goed te kunnen worden is veel ervaring noodzakelijk, dus er is ook een jeugdrubriek voor 8-12 jarigen en een hobbyklasse, voor mensen die nog twijfelen of ze menwedstrijden willen gaan rijden. Die hebben nu de gelegenheid om te kijken of het bij hen past of niet, zonder dat ze een startlicentie hoeven te hebben.
Deze indoorwedstrijd maakt deel uit van een reeks wedstrijden waarin om de Twente Cup gereden wordt. Aan het eind van het winterseizoen wordt bekend, wie de Twente Cup heeft gewonnen.
Leden van de Helderse Voerluu kunnen onderling strijden om de Johan Wevers bokaal, een wisselprijs voor menners met de beste resultaten over drie wedstrijden: de indoormarathon, dressuur en een vaardigheidsparcours, het zogenaamde “kegeltjes rijden”.
Locatie: Hippisch Centrum ’t Oale Spoor (ingang Reestweg)
Aanvang om 09.00 uur einde rond 17.00 uur
Toegang: gratis.

Verwarmde kantine met bar en keuken.

Hippisch Centrum 't Oale Spoor

7447GG
>> routebeschrijving via Google Maps

Pastoor Rietjesstraat 85
7447GG Hellendoorn

Overijssel

Aan de evenementen kunnen geen rechten worden ontleend, paardenevenementen.nl is slechts ter promotie.