Paardenevenementen.nl: Alle evenementen op één plek.

Muziektheatervoorstelling 'De Stormruiter' 2018

Categorie: Show

Begindatum: 06-09-2018

Einddatum: 03-10-2018

Begintijd: 20:00

Aantal keer bekeken: 6386

Een muziektheaterspektakel met 100 Friese paarden, topartiesten en muzikanten. www.destormruiter.nl

Het muziektheaterspektakel De Stormruiter is de grootste van honderden producties die Leeuwarden-Fryslân als Culturele Hoofdstad van Europa in 2018 te bieden heeft.

De Stormruiter is een epische vertelling over de eeuwige strijd van de mens tegen het water en het ontstaan van het Friese paardenras. Het script is gebaseerd op de negentiende eeuwse novelle 'Der Schimmelreiter' van Theodor Storm, een klassieker uit de Duitse literatuur. De Stormruiter vertelt het dramatische levensverhaal van de eigenzinnige dijkgraaf Hauke Haien, die maar één doel voor ogen heeft: een dijk bouwen die de eeuwen trotseert.

De samenstelling en regie is in handen van Jos Thie, bekend van de legendarische theaterspektakels op locatie, zoals ABE!, Peer Gynt, Orfeo, Kening Lear en Faderpaard en niet te vergeten zijn samenwerking met Jochem Myjer en dj Armin van Buuren.

Met maar liefst 100 Friese paarden, topartiesten en muzikanten, honderden toneelspelers en koorleden uit Friesland en van daarbuiten, is De Stormruiter een show die een hoogtepunt moet worden in het programma van Culturele Hoofdstad 2018.

WTC Expo

Aan de evenementen kunnen geen rechten worden ontleend, paardenevenementen.nl is slechts ter promotie.