Paardenevenementen.nl: Alle evenementen op één plek.

Paardendagen Driezum - Walterswald 2014

Categorie: Diverse Mennen Show Tuigpaardensport

Begindatum: 24-07-2014

Einddatum: 26-07-2014

Aantal keer bekeken: 1720

25e editie van de Paardendagen Driezum - Walterswald

In 2014 de 25e Editie van de Paardendagen in Driezum -Wâlterswâld

Donderdag 24, vrijdag 25 en zaterdag 26 juli 2014 staan de dorpen Driezum, Wâlterswâld en Damwâld weer in het teken van de paardensport. Ook de Boerendag, Veekeuring Noord Friesland en Geitenkeuring Friesland zullen tijdens de Paardendagen Driezum-Wâlterswâld zorgen voor een fantastisch evenement dat vele duizenden bezoekers zal trekken.

De Paardendagen Driezum-Wâlterswâld start op donderdag 24 juli met de traditionele hindernisverkenning van de deelnemers aan de Paardenmarathon. Bovendien zullen we voor het tweede jaar de Boeren Higland Games fan Wâlterswâld houden.

Open Fries Kampioenschap Paardenmarathon
Vrijdag 25 juli staat voor de 25ste keer het Open Fries Kampioenschap Paardenmarathon op het programma. Een unieke menwedstrijd waar 11 spectaculaire hindernissen de basis vormen. Uit het hele land, en zelfs daarbuiten komen er meer dan 125 combinaties naar Driezum – Wâlterswâld - Damwâld om deel te nemen aan de menwedstrijd. Een menwedstrijd met honderden paarden en pony’s, een uniek spektakel. Voor menners en publiek een belevenis waar iedereen elk jaar weer naar uitkijkt.
De wedstrijd begint ‘s morgens rond 10.00 uur en de laatste aanspanning gaat ‘s middags rond 17.00 uur van start. ‘s Avonds worden de kampioenschappen Barrelrace en de Stoelendans verreden. Deze wedstrijden beginnen rond 17.30 uur op het hoofdterrein. Aansluitend rond 21.00 uur vindt de huldigingen plaats van de kampioenen Paardenmarathon 2014.

Boerendag met veekeuringen
Op zaterdag 26 juli staat de Boerendag weer op het programma. De dag begint met een grote jaarmarkt aangekleed met veel muziek, attracties en vele demonstraties. Ook dit jaar tijdens de Boerendag wordt weer de grote Veekeuring van Noord Friesland en de Provinciale Geitenkeuring van Friesland georganiseerd.
Tijdens de boerendag is er dit jaar een grote, unieke Koetsen optocht met oude koetsen zoals o.a. een lijkkoets en trouwkoets.
Aansluitend na de veekeuringen staat het programma op het hoofdterrein in het teken van de paardensport en vele andere spectaculaire shownummers. Een 4-uur lang durende show die u zeker niet mag missen. Dit jaar met o.a. een adembenemende show van “ Paardenstuntteam The Thunderguys” uit België en een uniek optreden van “de Friezentrein”.
Rond 20.00 uur is de officiële afsluiting met ook dit jaar weer een spectaculaire show.
Aansluitend muziek in de tent.

U kunt dit jaar de Paardendagen beleven vanuit een Reuzenrad van 40 meter hoog!

Kijk voor alle informatie op www.paardendagen.nl

Paardendagen Driezum - Walterswald

Aan de evenementen kunnen geen rechten worden ontleend, paardenevenementen.nl is slechts ter promotie.