Paardenevenementen.nl: Alle evenementen op één plek.

Paardendagen Driezum-Wâlterswâld 2020

Categorie: Diverse

Begindatum: 23-07-2020

Einddatum: 25-07-2020

Begintijd: 9:00

Aantal keer bekeken: 296

Fries Kampioenschap menmarathon op vrijdag, gevolgd door de Boerendag op zaterdag.

Wat niet op het lijstje van de paardenliefhebber mag ontbreken zijn de Paardendagen in Driezum-Wâlterswâld. Dit evenement trekt jaarlijks duizenden bezoekers.

Op vrijdag 24 juli komen er 150 aanspanningen plus honderden pony’s en paarden uit binnen- en buitenland naar Driezum, Wâlterswâld en Damwâld om deel te nemen aan het Open Fries Kampioenschap Paardenmarathon. Een unieke menwedstrijd waar 11 fraai aangeklede hindernissen in deze drie dorpen, gelegen in de mooie Friese Wouden de basis vormen voor het Kampioenschap.

Op zaterdag 25 juli (altijd de laatste zaterdag van juli) is traditie getrouw de Boerendag te Wâlterswâld, de gezelligste familiedag van het jaar. Het programma van de Boerendag is zeer gevarieerd met vele attracties voor jong en oud en ook worden de jaarlijkse Rundveekeuring van Noord-Friesland en provinciale Geitenkeuring van Fryslân in Wâlterswâld gehouden. Verder is er de boerenmarkt, het kinderplein, oude ambachten, oldtimers, theater, muziek, demo's en een grote diversiteit aan paardenkrachten tijdens de Paardenkrachtenshow.

Tot ziens op de Paardendagen!

De stichting Paardendagen Driezum-Wâlterswâld organiseert dit jaar de 31e editie van de Paardendagen op 23, 24 en 25 juli. Op vrijdag 24 juli vindt het Open Fries Kampioenschap Paardenmarathon plaats, gevolgd door de Boerendag op zaterdag. Dit evenement wordt georganiseerd door vrijwilligers en ondersteund door vele sponsoren. www.paardendagen.nl

Evenemententerrein Foarwei 31A, Wâlterswâld

9113PA
>> routebeschrijving via Google Maps

Foarwei 31a
9113PA Wâlterswâld

Friesland

Aan de evenementen kunnen geen rechten worden ontleend, paardenevenementen.nl is slechts ter promotie.