Paardenevenementen.nl: Alle evenementen op één plek.

Paardendagen Wâlterswâld op 25, 26 en 27 juli 2019

Categorie: Diverse Show

Begindatum: 25-07-2019

Einddatum: 27-07-2019

Begintijd: 9:00

Aantal keer bekeken: 943

Fries Kampioenschap menmarathon op vrijdag, gevolgd door de Boerendag op zaterdag.

Wat niet op het lijstje van liefhebbers mag ontbreken zijn de Paardendagen in Driezum-Wâlterswâld. Dit evenement trekt jaarlijks duizenden bezoekers.

Op vrijdag 26 juli komen er 150 aanspanningen plus honderden pony’s en paarden uit binnen- en buitenland naar Driezum, Wâlterswâld en Damwâld om deel te nemen aan het Open Fries Kampioenschap Paardenmarathon. Een unieke menwedstrijd waar 11 fraai aangeklede hindernissen in deze drie dorpen, gelegen in de mooie Friese Wouden de basis vormen voor het Kampioenschap.

Op zaterdag 27 juli (altijd de laatste zaterdag van juli) is traditie getrouw de Boerendag te Wâlterswâld, de gezelligste familiedag van het jaar. Het programma van de Boerendag is zeer gevarieerd met vele attracties voor jong en oud en ook worden de jaarlijkse Rundveekeuring van Noord-Friesland en provinciale Geitenkeuring van Fryslân in Wâlterswâld gehouden. Verder is er de boerenmarkt, het kinderplein, oude ambachten, oldtimers, theater, muziek, demo's en een grote diversiteit aan paardenkrachten tijdens de Paardenkrachtenshow.

Tot ziens op de Paardendagen!

De stichting Paardendagen Driezum-Wâlterswâld organiseert dit jaar de 30e editie van de Paardendagen op 25, 26 en 27 juli. Op vrijdag 26 juli vindt het Open Fries Kampioenschap Paardenmarathon plaats, gevolgd door de Boerendag op zaterdag. Dit evenement wordt georganiseerd door vrijwilligers en ondersteund door vele sponsoren. www.paardendagen.nl

Paardendagen Driezum - Walterswald

Aan de evenementen kunnen geen rechten worden ontleend, paardenevenementen.nl is slechts ter promotie.