Paardenevenementen.nl: Alle evenementen op één plek.

Paardenmarkt Goor 2013

Categorie: Diverse

Datum: 13-12-2013

Aantal keer bekeken: 4956

In de vroege morgenuren komen handelaren vanuit het hele land om paarden te kopen en verkopen op de Paardenmarkt in Goor.

Op de 2e vrijdag in December vindt de Goorse Winter – Paardenmarkt plaats. Al vanaf de kleine uurtjes ‘s nachts zijn de paardehandelaren op de Höfte aan het (ver)kopen van Pony’s en Paarden. Tot begin van de middag is er tevens de gezellige wintermarkt, waarbij de Goorse schooljeugd ook vaak een paar uurtjes vrij is om naar de markt te gaan. Een echt begin van de winter…..

De Goorse Paardenmarkt ofwel Wintermarkt wordt al sinds 1362 gehouden. Plaats van handeling is zoals vanouds het Höfteterrein, breed bekend als het Schoolfeestplein naast De Reggehof.

De paardenmarkt in Goor staat op de derde plaats van alle paardenmarkten die Nederland rijk is. Om vier uur ’s ochtends beginnen de vrijwilligers al de eerste marktkraampjes op te bouwen en rond vijf uur is er al volop leven rondom De Reggehof. Om zes uur opent De Reggehof haar deuren en kunnen de handelaren er al terecht voor koffie met krentewegge of een borreltje.

Handelaren uit heel Nederland komen naar de Goorse Paardenmarkt om hun klein- en stalvee te verhandelen. De paardenhandel begint al ’s morgens in alle vroegte, en ook voor bezoekers die niet op zoek zijn naar een paard is er voldoende te beleven. Zo is er een vrijmarkt waar verenigingen van binnen en buiten Goor onder andere oliebollen en snert verkopen.
De paarden kunnen zonder dat hun eigenaren marktgeld hoeven te betalen, worden aangevoerd. Voordat de dieren op de markt worden toegelaten, krijgen ze een veterinaire inspectie. Bovendien moeten ze voorzien zijn van een transponder (chip). Vanaf alle invalswegen van Goor is de route naar de markt bewegwijzerd.

Naast handel in paarden is er een vrije markt, wintermarkt met uiteenlopende artikelen.
Inlichtingen bij de Gemeente Hof van Twente. Telefoon 0547-858585.

Aan de evenementen kunnen geen rechten worden ontleend, paardenevenementen.nl is slechts ter promotie.