Paardenevenementen.nl: Alle evenementen op één plek.

Veulenveiling Dwingeloo 2017

Categorie: Veiling

Datum: 15-09-2017

Aantal keer bekeken: 421

VRIJDAG 15 SEPTEMBER 2017 EERSTVOLGENDE EDITIE !!34000,- voor Ferdinand nakomeling Lorenzo in Dwingeloo
Dwingeloo- Ruim 800 belangstellenden zagen bij de 22e editie van de veulenveiling 44 veulens geveild worden in de manege van Arjen Vos
De presentatie was in handen van Henk Dirksen, welke de wegens een ongeval uitgevallen Chris de Heer verving. Deze verrichtte prima voorwerk voor veilingmeester Johan Wilmink. Voor de pauze moest Wilmink zijn kwaliteiten goed aanspreken om de bieders wakker te schudden. Na de pauze veranderde dit zeer snel en werden de veulens vlot verhandeld.
Onbetwiste veilingtopper in Dwingeloo was de fantastisch bewegende Ferdinand nakomeling Lorenzo van fokker A.Bakker uit het Drentse Donderen. Voor 34000,- vertrekt de Ferdinand x Special D zoon naar de stallen van de fam.Donkers in Venhorst. Bij de springpaarden was de uit de Loma-stam gefokte Lady Cornet ( v. Cornet Obolensky ) van fokker K.van der Lei met 9400,- het hoogst geveilde veulen. De Grand Slam VDL nakomeling Lamborghini van fokker J.J.van Dijk uit Ruinerwold tekende met zijn aparte kleur en goede verschijning voor het prima bedrag van 8000,-.
Een flinke middenmoot van de veulens bracht het gemiddelde naar ruim 5500,- . Met dit bedrag is de organisatie uitermate tevreden.

Manege Vos

Aan de evenementen kunnen geen rechten worden ontleend, paardenevenementen.nl is slechts ter promotie.