Paardenevenementen.nl: Alle evenementen op één plek.

Zuidlaardermarkt 2020

Categorie: Paardenmarkt

Datum: 20-10-2020

Aantal keer bekeken: 846

Vanwege het cornavirus is de Zuidlaardermarkt op 20 oktober 2020 afgelast.

Ieder jaar op de derde dinsdag van oktober wordt de Zuidlaardermarkt gehouden. In 2020 op dinsdag 20 oktober. Europa's grootste paardenmarkt, met een grote kermis en een vier kilometer lange warenmarkt. Bent u een paardenliefhebber, of houdt u gewoon van een gezellig dagje uit? Dan moet u écht eens een kijkje komen nemen, want de Zuidlaardermarkt is een hele belevenis!

Paardenmarkt
De Zuidlaardermarkt is na ruim 800 jaar nog altijd zo sterk als een paard! Bezoekers komen uit heel Europa. Je treft er Denen, Belgen, Oostenrijkers, Italianen, Engelsen en veel Duitsers. Het is ook een markt die met zijn tijd mee gaat. Zo is er veel aandacht voor het dierenwelzijn. Voorbeelden hiervan zijn de verplaatsing van het marktterrein naar een rustiger en omheinde plek, de verkorting van de marktduur, voorzieningen op het gebied van water en voer en de extra begeleiding en toezicht op het laden en lossen van dieren.

Warenmarkt
Tijdens de Zuidlaardermarkt worden er niet alleen paarden verhandeld, maar is er ook een warenmarkt. En wat voor één... het lint met marktkramen is wel vier kilometer lang. De marktkooplui komen van heinde en verre. Bovendien kun je het zo gek niet bedenken, of je koopt het op de Zuidlaardermarkt. Van aardbeien tot zakdoeken en van klompen tot paling. En wat te denken van de échte Zuidlaarderbol.

Kermis
Op de historische grote Brink vindt u tijdens de Zuidlaardermarkt een kermis met 35 spannende attracties voor het hele gezin. Van draaimolens tot doldraaiende attracties. De kermis is vanaf de vrijdagavond voor de markt tot de woensdag erna geopend.

Landbouwshow
Na het succes van voorgaande jaren wordt ook dit jaar een landbouwshow gehouden tijdens de Zuidlaardermarkt. Dealers presenteren hun tractoren en landbouwmachines op de brink (tussen de Marktstraat en de Brink Zuidzijde). De landbouwshow is een mooie aanvulling op de Zuidlaardermarkt. Het is een opvolger van de traditionele landbouwbeurs, die in 2006 voor de laatste keer werd gehouden in de Prins Bernhardhoeve. De landbouwshow is te bezoeken tijdens de Zuidlaardermarkt van 08.00 uur tot 17.00 uur.

Aan de evenementen kunnen geen rechten worden ontleend, paardenevenementen.nl is slechts ter promotie.