Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lunters Daagje Peerdsturen 2023

9 september 2023

Welkom Stichting Peerdsturen. Wij organiseren jaarlijks het Lunters Daagje Peerdsturen (LDP) in het Zandgat en omgeving van het dorp Lunteren op de Veluwe. Dit gebeurt al sinds 1991 met het doel om de mensport te promoten en menners met aanspanningen een plezierige wedstrijd aan te bieden (zie geschiedenis).

Het Lunters Daagje Peerdsturen valt altijd op de 2e zaterdag van september en is een zogenaamde samengestelde menwedstrijd met een wegtraject, een dressuurproef, een vaardigheidsproef en een marathon met een aantal (meestal natuurlijke) hindernissen.

Wij organiseren ook een oefenmiddag (OefenMiddag Peerdsturen OMP) op de 2e zaterdag van april met een oefening in vaardigheid en een aantal hindernissen. Deelnemers kunnen op hun gemak oefenen met de aanspanning en kunnen suggesties/aanwijzingen krijgen van ervaren menners. Ook wordt er op 2e pinksterdag een puzzelrit georganiseerd voor menners (begeleidende ruiters ook welkom) op de Veluwe. Deze rit varieert van 20 – 40 km.

De stichting promoot het kundig en vaardig uitoefenen van de mensport door beginnende en gevorderde menners. De wedstrijd kent natuurlijk wel winnaars, maar het onderlinge contact en de prettige omgang met de paarden staat voorop. Voor alle deelnemers staat er aan het eind van de wedstrijd een beker klaar en iedere deelnemer krijgt de zo fel begeerde menpet. Publiek en sponsors zijn zeer welkom om onze evenementen te bekijken of te ondersteunen.

Delen naar:Facebooktwitterlinkedinmail

Gegevens

Datum:
9 september 2023
Evenement Categorie:

Locatie

Stichting Peerdsturen.
Zandgroeve de Goudsbergweg
Lunteren,Gelderland6740Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie