Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NRPS Hengstenkeuring 2023

16 februari 2023 - 17 februari 2023

anaf vandaag kun u uw paard of pony inschrijven voor de Hengstenkeuring!
Heeft u een sportgefokte springhengst, dressuurhengst of pony hengst, meld u dan snel aan.

Stuur uw aanmelding met een kopie van het registratiebewijs naar info@nrps.nl

 

De hengstenkeuring van het NRPS vindt plaats op donderdag 16 en vrijdag 17 februari 2023. Datum is dezelfde als andere jaren, maar de locatie is nieuw: we gaan gebruik maken van het prachtige, net aangelegde Hippisch Centrum Flevodrome in het buitengebied van Dronten, aan de Wisentweg 9a. P

Naast de eerste en tweede bezichtiging op 16 en 17 februari, wordt ook de derde bezichtiging en de NRPS Hengstenshow in Dronten gehouden en wel op zaterdag 25 maart 2023

De paarden worden beoordeeld volgens 3 standaarden: Springpaarden, dressuurpaarden en eventingpaarden. Voor de pony’s gaat het om dressuurpony’s, springpony’s en allround pony’s.
In de eerste bezichtiging maakt het vrijspringen onderdeel uit van de selectie voor de sping- en eventing paarden en voor alle pony’s (dus ook de dressuur gefokte pony’s)

Sporttraject oudere hengsten
Het goedkeuringstraject om hengsten goed te keuren op basis van sportprestaties vereenvoudigd. Doorliepen tot nu toe oudere hengsten het gehele goedkeuringstraject, per 2020 is er een verkorte route op basis van sportprestaties mogelijk. De hengsten worden alleen aan de hand beoordeeld en zijn vrijgesteld van het verrichtingsonderzoek.

Certificering
Het is mogelijk om hengsten aan te bieden voor certificering. Certificering komt tegemoet aan een flexibel selecties systeem waar in eerste instantie geen verrichtingen onderzoek wordt gevraagd, maar selectie plaatsvindt op basis van afstamming, gezondheid en exterieur.

Kijk voor het uitvoeringsbesluit en het keuringsprotocol hier.

Delen naar:Facebooktwitterlinkedinmail

Gegevens

Begin:
16 februari 2023
Einde:
17 februari 2023
Evenement Categorie:

Locatie

Hippisch Centrum Flevodrome
Wisentweg 9a. P
Dronten,Flevoland8251 PBNederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie