Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Para-dressuur op de Paralympische Spelen 2024

29 augustus | 🕒 10:00 - 2 september | 🕒 17:00

De Paradressuur tijdens de Paralympische Spelen van 2024 biedt een inspirerend podium voor atleten met een lichamelijke handicap, visuele beperking en/of hersenverlamming. Dit evenement, dat plaatsvindt van 2 tot en met 7 september, staat onder auspiciën van het Internationaal Paralympisch Comité en belooft een viering te zijn van doorzettingsvermogen, vaardigheid en de onbreekbare geest van de menselijke wil.

Net als bij de reguliere dressuur bij de Olympische Spelen, draait paradressuur om de harmonie tussen ruiter en paard, maar met extra uitdagingen en aanpassingen om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van de atleten. De sport omvat verschillende klassen, afhankelijk van de aard en mate van de handicap van de ruiter, waardoor het een inclusieve en diverse competitie is.

Tijdens de Paralympische Spelen van 2024 zullen de paradressuurwedstrijden plaatsvinden op een prachtige locatie die het beste van de Franse cultuur en gastvrijheid belichaamt. Met Parijs als gaststad belooft het evenement niet alleen een showcase te zijn van sportieve excellentie, maar ook een viering van diversiteit en inclusie op wereldniveau.

De toeschouwers zullen worden getrakteerd op indrukwekkende prestaties, waarbij atleten met ongelooflijke vastberadenheid en vaardigheid hun vaardigheden op het gebied van dressuur tonen. Elk bewegend moment zal een eerbetoon zijn aan de kracht van de menselijke geest en de mogelijkheden van het menselijk lichaam, ongeacht de uitdagingen waarmee het geconfronteerd wordt.

De Paralympische Paradressuur tijdens de Spelen van 2024 zal niet alleen de atleten inspireren, maar ook het publiek wereldwijd, en een blijvende impact hebben op het bevorderen van inclusie, acceptatie en gelijkheid voor mensen met een handicap. Dit evenement belooft een viering te zijn van de triomfen van de menselijke geest en een herinnering aan wat mogelijk is wanneer vastberadenheid en passie samenkomen in perfecte harmonie.

Donderdag 29 augustus
Vrijdag 30 augustus
Zaterdag 31 augustus
Zondag 1 september
Maandag 2 september

Het paradressuur op de Paralympische Spelen in Parijs is van 3 tot en met 7 september 2024. Het evenement vindt plaats bij het kasteel van Versailles.

TeamNL bestaat uit: 

volgt

Er zijn vijf niveaus waarop wordt gereden. Deze worden aangeduid als grade I tot en met V, waarbij I de hoogste mate van beperking heeft en V de minste.

Individueel kampioenschap grade I
Individueel kampioenschap grade II
Individueel kampioenschap grade III
Individueel kampioenschap grade IV
Individueel kampioenschap grade V
Teamkampioenschap – Open
Individueel kampioenschap freestyle klasse I
Individueel freestyle kampioenschap grade II
Individueel freestyle kampioenschap grade III
Individueel freestyle kampioenschap grade IV
Individueel kampioenschap freestyle grade V

Delen naar:Facebooktwitterlinkedinmail

Gegevens

Begin:
29 augustus | 🕒 10:00
Einde:
2 september | 🕒 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Kasteel van Versailles
Place d'Armes,
Versailles,, 78000 Frankrijk
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie