Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Voorschotense Paardendagen 2024

26 juli - 28 juli

voorschotense paardendagen 2024

De Voorschotense Paardendagen van 2024 staan op het punt een bijzondere mijlpaal te bereiken: het honderdjarig jubileum van de Kortebaandraverij. Dit eeuwenoude evenement, verankerd in het cultureel erfgoed, heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten in de harten van zowel de lokale gemeenschap als daarbuiten. Trots wordt de Kortebaandraverij in Voorschoten erkend als Immaterieel Erfgoed.

Gedurende een eeuw hebben de Paardendagen de band tussen de inwoners van Voorschoten en hun rijke geschiedenis versterkt. Het hoogtepunt van dit traditionele festival is de Kortebaandraverij, waar paarden met ongekende snelheid een kort parcours afleggen. De jubileumeditie van 2024 belooft een spectaculair schouwspel te worden, doordrenkt van nostalgie en hedendaagse flair.

Naast de Kortebaandraverij omvat het programma van de Paardendagen diverse activiteiten en festiviteiten voor jong en oud. Van historische tentoonstellingen tot moderne paardensportdemonstraties weerspiegelt het evenement de evolutie van Voorschoten en haar liefde voor paarden door de jaren heen.

Het honderdjarig bestaan van de Kortebaandraverij markeert niet alleen een indrukwekkende mijlpaal, maar benadrukt ook het belang van het koesteren en behouden van immaterieel erfgoed. De Voorschotense Paardendagen 2024 beloven een viering te worden van traditie, gemeenschap en de tijdloze schoonheid van de Kortebaandraverij.

Delen naar:Facebooktwitterlinkedinmail

Gegevens

Begin:
26 juli
Einde:
28 juli
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

Paardendagen
De Voorstraat
voorschoten, 2251 Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie