Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Weekend van het Paard op De Hoge Veluwe

1 juli 2023 | 🕒 12:00 - 2 juli 2023 | 🕒 17:00

Praktische informatie

Datum: zaterdag 1 en zondag 2 juli 2023
Tijdstip: 12:00 – 17:00 uur
Locatie: Evenemententerrein (in het centrum van het Park)
Prijs: gratis (excl. entree Park)

De Hoge Veluwe is dé plek voor het Weekend van het Paard. Een evenement voor iedereen die van paarden en natuur houdt! Op het evenemententerrein in het centrumgebied van het Park kunnen paardenliefhebbers beide dagen genieten van een afwisselend programma.

Bezoekers kunnen genieten van een doorlopend en afwisselend programma, met prachtige demonstraties, clinics en workshops, van onder andere Amable, Jesse Drenth (inclusief meet&greet!), Friezencaroussel Phaidra en Wouter Hazeleger met zijn indrukwekkende zesspan Shires. Houd hogeveluwe.nl/weekendvanhetpaard in de gaten voor het volledige programma.

Kinderen komen lekker knutselen bij de knutselbus en kunnen een ritje op een pony maken bij de minimanege.

Ruiters hebben tijdens het Weekend van het Paard gratis toegang tot het Park. Kom genieten van de fijne ruiterpaden door de mooiste landschappen!

Het Park en het paard
Al sinds zijn oprichting is het Park nauw verbonden met het paard. Stichters Anton en Helene Kröller-Müller gingen graag te paard voor een buitenrit over hun Park, alleen of met gasten. De huidige directeur van het Park zet deze traditie met enige regelmaat voort met Parkrelaties. Ook worden er jaarlijks twee besloten meutejachten gehouden, waarbij met bloedhonden wordt gejaagd op een loper. Het Park heeft uitgebreide ruiterroutes en routekaartjes voor ruiters zijn gratis verkrijgbaar bij de ingangen. Er zijn verschillende aanbindplaatsen met waterpunten in het Park, waar ruiters en hun paarden even kunnen rusten.

Delen naar:Facebooktwitterlinkedinmail

Gegevens

Begin:
1 juli 2023 | 🕒 12:00
Einde:
2 juli 2023 | 🕒 17:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , ,
Site:
www.hogeveluwe.nl/weekendvanhetpaard

Locatie

Centrum De Hoge Veluwe
Houtkampweg 9B
Otterlo, Gelderland 6731 AV Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie