Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zuidlaarder Paardenmarkt 2024

15 oktober | 🕒 08:00 - 17:00

Zuidlaarder Paardenmarkt 2024

De Zuidlaarder Paardenmarkt van 2024 is opnieuw terug op de kalender, en behoudt met trots zijn reputatie als Europa’s grootste paardenmarkt. Op de derde dinsdag in oktober komt een diverse groep paardenliefhebbers en handelaren uit heel Europa samen voor dit jaarlijkse evenement.

De dag begint in alle vroegte, waar handelaren hun paarden en pony’s presenteren aan potentiële kopers. Het aanbod varieert van sterke werkpaarden tot elegante rijpaarden en schattige pony’s. Het levendige tafereel wordt begeleid door het ritmische geluid van hoefgetrappel en het voortdurende onderhandelen tussen kopers en verkopers.

Naast de paardenmarkt zelf biedt de Zuidlaardermarkt een gevarieerd programma aan activiteiten en entertainment. Bezoekers kunnen genieten van kraampjes met lokale producten, attracties voor kinderen en traditionele optredens. Het evenement overstijgt het concept van een markt; het is een sociale en culturele ervaring waar mensen samenkomen om de eeuwenoude traditie te vieren.

De Zuidlaarder Paardenmarkt weerspiegelt niet alleen de levendige paardenhandel, maar ook de rijke geschiedenis van de regio. Het biedt bezoekers de kans om de authentieke sfeer van een traditionele paardenmarkt te ervaren en deel te nemen aan de festiviteiten die het evenement omringen.

Of je nu een gepassioneerde paardenliefhebber bent, geïnteresseerd bent in landbouwtradities, of simpelweg op zoek bent naar een boeiende marktervaring, de Zuidlaarder Paardenmarkt in 2024 staat garant voor een onvergetelijke dag te midden van Europa’s grootste paardenmarkt. Het evenement biedt niet alleen een blik op de wereld van paardenhandel, maar ook een kans om de lokale cultuur en geschiedenis te omarmen. Een bezoek aan de Zuidlaarder Paardenmarkt is niet alleen een marktbezoek, maar een onderdompeling in een eeuwenoude traditie en een viering van de unieke band tussen mens en paard.

 

Plattegrond parkeren en niet parkeren. Noorderlijk van de paardenmarkt niet parkeren. Oostelijk parkeren bij Prins Bernard Hoeve en bij de Albert Heijn Zuidlaren. Ook parkeren richting de weg naar Hoogezand A7 (P4). Zuidelijk parkeren bij zwembad Aqualaren. Westelijk parkeren in Westlaren.

Delen naar:Facebooktwitterlinkedinmail

Gegevens

Datum:
15 oktober
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Locatie Zuidlaardermarkt
Marktstraat 1
Zuidlaren,9471 AANederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie