Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Zuidlaren Voorjaarsmarkt & paardenmarkt

Zuidlaren Voorjaarsmarkt & paardenmarkt

10 april | 🕒 06:00 - 17:00

Gratis

De Voorjaarsmarkt in Zuidlaren, die jaarlijks op de tweede woensdag van april plaatsvindt, markeert het begin van het marktseizoen in het stadje. Dit jaar zal de 69e editie van dit evenement plaatsvinden op 10 april 2024. Het is een veelzijdige markt met als hoogtepunt de eerste paardenmarkt van het jaar in Noord-Nederland. Deze markt, die gehouden wordt op de Grote Brink in het centrum van Zuidlaren, trekt bezoekers uit zowel binnen- als buitenland.

De paardenmarkt is een speciale attractie, met gemiddeld zo’n 200 paarden, ezels en pony’s die te koop worden aangeboden. Een belangrijk aspect van deze markt is het welzijn van de dieren. Er zijn verschillende maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de dieren op een veilige en comfortabele manier verhandeld worden. Zo is het marktterrein verplaatst naar een rustiger en omheind gebied, is de duur van de markt verkort, zijn er voorzieningen voor water en voer en is er extra begeleiding en toezicht bij het laden en lossen van de dieren.

De paardenmarkt vindt plaats op de Brink, tussen de Marktstraat en de Brink Z.Z., en begint om 06.00 uur ’s ochtends. Rond 12.00 uur ’s middags is de markt afgelopen. Niet alleen vanuit Nederland, maar ook vanuit het buitenland is er veel belangstelling voor deze markt.

Naast de paardenmarkt is er ook een warenmarkt met ongeveer 50 kraampjes. Hier worden diverse goederen verkocht, variërend van gebruikelijke marktproducten tot vaste planten en struiken. De warenmarkt begint om 8.00 uur ’s ochtends en duurt tot ongeveer 17.00 uur.

Kortom, de Voorjaarsmarkt in Zuidlaren biedt een gevarieerd programma voor zowel lokale bewoners als bezoekers van buitenaf. Het is een evenement dat liefhebbers van paarden en marktshopping zeker niet mogen missen.

Delen naar:Facebooktwitterlinkedinmail

Gegevens

Datum:
10 april
Tijd:
06:00 - 17:00
Serie:
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
https://www.tynaarlo.nl/zuidlaardermarkt/voorjaarsmarkt-zuidlaren

Organisator

Gemeente Tynaarlo
Telefoon
0592 - 266 662
E-mail
info@tynaarlo.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Locatie Zuidlaardermarkt
Marktstraat 1
Zuidlaren, 9471 AA Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie