Laden Evenementen

« Alle Evenementen

zuidlaardermarkt 2024

15 oktober 2024 | 🕒 08:00 - 17:00

Zuidlaardermarkt 2024, Europa's grootste paardenmarkt, biedt handelaren de gelegenheid om hun paarden en pony's te presenteren aan potentiële kopers. Een bruisende dag waarop diverse paardenrassen worden tentoongesteld, van krachtige werkpaarden tot elegante rijpaarden en charmante pony's. Het ritmische geluid van hoefgetrappel vult de lucht terwijl de handelaren onderhandelen over prijzen. Het belooft een levendig evenement te worden, doordrenkt van de eeuwenoude traditie van de paardenhandel, waar zowel handelaren als bezoekers de diversiteit en schoonheid van deze prachtige dieren kunnen ervaren.

In 2024 staat de Zuidlaardermarkt weer op de kalender, waarbij het zijn reputatie als Europa’s grootste paardenmarkt hoog houdt. Deze jaarlijkse gebeurtenis, gehouden op de derde dinsdag in oktober, trekt paardenliefhebbers en handelaren uit heel Europa aan.

De dag begint vroeg, met handelaren die hun paarden en pony’s presenteren aan potentiële kopers. Het aanbod is divers, van sterke werkpaarden tot elegante rijpaarden en schattige pony’s. Het levendige tafereel wordt geaccentueerd door het ritmische geluid van hoefgetrappel en het constante onderhandelen tussen kopers en verkopers.

Naast de paardenmarkt zelf biedt de Zuidlaardermarkt een gevarieerd programma aan activiteiten en entertainment. Bezoekers kunnen genieten van kraampjes met lokale producten, attracties voor kinderen en traditionele optredens. Het evenement gaat verder dan alleen een markt; het is een sociale en culturele ervaring waar mensen samenkomen om de eeuwenoude traditie te vieren.

De Zuidlaardermarkt weerspiegelt niet alleen de bruisende paardenhandel, maar ook de rijke geschiedenis van de regio. Het biedt bezoekers de kans om de authentieke sfeer van een traditionele paardenmarkt te proeven en deel te nemen aan de festiviteiten die het evenement omringen.

Of je nu een paardenliefhebber bent, geïnteresseerd bent in landbouwtradities, of gewoon op zoek bent naar een boeiende marktervaring, de Zuidlaardermarkt in 2024 staat garant voor een onvergetelijke dag te midden van Europa’s grootste paardenmarkt.

 

Plattegrond parkeren en niet parkeren. Noorderlijk van de paardenmarkt niet parkeren. Oostelijk parkeren bij Prins Bernard Hoeve en bij de Albert Heijn Zuidlaren. Ook parkeren richting de weg naar Hoogezand A7 (P4). Zuidelijk parkeren bij zwembad Aqualaren. Westelijk parkeren in Westlaren.

Delen naar:Facebooktwitterlinkedinmail

Gegevens

Datum:
15 oktober 2024
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Locatie Zuidlaardermarkt
Marktstraat 1
Zuidlaren, 9471 AA Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie