Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Eventing Norg 2024

24 augustus | 🕒 08:00 - 25 augustus | 🕒 17:00

Eventing Norg 2024

Het schilderachtige Norg komt tot leven tijdens het laatste weekend van augustus met het adembenemende paardensportevenement: Eventing Norg 2024. Deze wedstrijd, gelegen in de weelderige bosrijke omgeving, brengt paarden- en ponycombinaties van diverse niveaus samen, variërend van beginners tot gevorderden, die allemaal strijden voor de hoogste eer.

Het centrale element van de competitie is het uitdagende cross-parcours, doordrenkt met natuurlijke obstakels zoals boomstammen, heggen, heuvels, sloten en een prachtige watercombinatie. Dit veeleisende traject test de behendigheid, snelheid en samenwerking tussen ruiter en paard.

Jaarlijks verzamelen zich ongeveer 250 ruiters, wat de competitie nog intenser en opwindender maakt. De variatie in vaardigheidsniveaus voegt een extra dimensie toe aan het evenement, waar zowel beginners als doorgewinterde ruiters hun talenten kunnen tonen en hun grenzen kunnen verleggen.

Eventing Norg 2024 staat gepland voor het weekend van 24 en 25 augustus, en belooft niet alleen sportieve hoogtepunten, maar ook een unieke gelegenheid om de pracht van de paardensport te ervaren in de betoverende natuurlijke setting van Norg. Mis deze kans niet om getuige te zijn van de kracht, gratie en moed van deze indrukwekkende paarden- en ponycombinaties terwijl ze het uitdagende parcours trotseren in hun zoektocht naar de overwinning.

Bezoekers

De wedstrijd wordt gehouden op en rond het evenemententerrein in Norg. Dit terrein ligt rondom Manege Norg.
Het adres is: Kerkpad 4 in Norg.

Parkeren is mogelijk op de parkeerterreinen aan de Schapendrift of  de Kerkhofsdrift. Volg hiervoor de borden die in het dorp staan, of de aanwijzingen van de parkeerwachters.

De toegang is het gehele weekend gratis.

Beide dagen begint het eerste onderdeel (de dressuur) om 8.00 uur, de dressuur duurt tot ongeveer 15.00 uur. Om ongeveer 10.00 uur start de eerste ruiter in het springparcours, en deze deelnemer start vervolgens om 10.30 met zijn cross. Daarna wordt er elke 2 minuten gestart.

Op het hoofdterrein is een strodorp. Hier kunt u terecht voor een hapje en een drankje. Bij het secretariaat kunt u een gratis routeboekje afhalen.

Delen naar:Facebooktwitterlinkedinmail

Gegevens

Begin:
24 augustus | 🕒 08:00
Einde:
25 augustus | 🕒 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Eventing Norg
Kerkpad 4
Norg.,Drenthe9331 acNederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie