Laden Evenementen

« Alle Evenementen

56e Almelose Ruiterdagen

14 juni - 23 juni

56e Almelose Ruiterdagen, een 10-daags ruitersportevenement in het hart van Almelo.

 

 

Beleef de 56e editie van de Almelose Ruiterdagen, een prestigieus 10-daags ruitersportevenement dat zijn naam al ruimschoots heeft waargemaakt. Het hart van dit spektakel bevindt zich in het schilderachtige Almelo, de op twee na grootste stad in Twente met meer dan 73.000 inwoners, omarmd door het kronkelende riviertje de Loolee. De naam van dit evenement is nauw verbonden met de gerenommeerde Landelijke Rijvereniging en Ponyclub de “Looleeruiters,” de trotse organisatoren van de Almelose Ruiterdagen.

De inauguratie van het evenement staat in het teken van de jonge garde in de ruitersport, waar de eerste drie dagen worden gewijd aan de opkomende talenten. Van vrijdag tot en met zondag neemt het Twents Hippisch Centrum het voortouw als het epicentrum van de ponysport. In 2018 en 2019 schitterde Almelo met een van de grootste ponyconcoursen van Europa, met ongeveer 1000 jonge deelnemers die uit alle hoeken naar Almelo kwamen om meerdere proeven te rijden.

De daaropvolgende week brengt een indrukwekkend aantal deelnemers samen, variërend van 1.300 tot 1.500 ruiters, die zich wagen aan verschillende disciplines tijdens de Almelose Ruiterdagen. Van sprongen tot dressuur, recreatief aangespannen rijden tot authentiek ringsteken met paard en wagen, het evenement biedt een rijke variëteit met meer dan 10.000 starts.

Wat de Almelose Ruiterdagen echt bijzonder maakt, is de open uitnodiging aan iedereen. Gelegen in de noordelijke groene long van Almelo, is het terrein vrij toegankelijk, zonder entreegeld. Of je nu een beginner bent die zijn eerste proef rijdt, een professional bent of internationaal concurreert, de Almelose Ruiterdagen heet je van harte welkom. Kom en deel in de opwinding van deze rijke traditie in de paardensport in het prachtige Almelo!

 

Delen naar:Facebooktwitterlinkedinmail

Gegevens

Begin:
14 juni
Einde:
23 juni
Evenement Categorieën:
, , , ,
Evenement Tags:
, , , , ,

Organisator

Almelose Ruiterdagen
Telefoon
0636097509
E-mail
Info@almelose-ruiterdagen.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Almelose Ruiterdagen
manegeweg
Almelo,Overijssel7602Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie