Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Demonstratie paardenreddingboot Ameland 2024

30 maart | 🕒 11:00 - 18:00

Evenementenreeks Evenementenreeks (Alles weergeven)
Gratis
Demonstratie van de paardenreddingboot op Ameland. foto

 

Beleef de Historie: Paardenreddingboot Demonstratie op Ameland

Laat je betoveren door de prachtige demonstratie van de paardenreddingboot op het idyllische Ameland. Tien imposante paarden slepen met donderend geweld de reddingboot over het strand, door de branding en de zee in. Deze adembenemende vertoning werpt een licht op de rijke geschiedenis van het redden van drenkelingen en het verlenen van bijstand aan schepen in nood rondom Ameland.

De nostalgie van vroegere tijden komt tot leven, terwijl we in het heden vertrouwen op de moderne Anna Margaretha, die met indrukwekkende snelheid de haven van Ameland uitvaart bij hedendaagse noodsituaties.

De boeiende demonstratie begint vanuit het boothuis bij het maritiem centrum “Abraham Fock” aan de Oranjeweg 18 in Hollum. Mis deze historische reis niet! De lanceringen vinden plaats op het strand, zuidwest van Hollum, aan het einde van het schilderachtige Tjettepad. Een unieke ervaring die de essentie van maritieme geschiedenis en hedendaagse hulpverlening samenbrengt.

Het bijwonen van de demonstratie Paardenreddingboot is gratis. Gedurende de demonstratie wordt collecte gelopen ten behoeve van de Stichting Paardenreddingboot. U kunt contant of via een QR-code digitaal doneren.
Wilt u nu al uw donatie schenken? Kijk dan op onze doneerpagina.

Wist u dat er ook een boek uitgebracht is ten behoeve van de  Paardenreddingboot?
Storm wil naar Zee’ is onder andere te koop bij het Maritiem Centrum.
Van ieder verkocht exemplaar wordt €1 gedoneerd aan de Paardenreddingboot!

Delen naar:Facebooktwitterlinkedinmail

Gegevens

Datum:
30 maart
Tijd:
11:00 - 18:00
Serie:
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,