Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Hynstedagen Sumarreheide 2024

18 juli - 20 juli

Hynstedagen Sumarreheide ( logo )

De Hynstedagen Tytsjerksteradiel op de Sumarreheide beloven ook dit jaar weer een groots paardensportevent te worden in Friesland. In samenwerking met Fokvereniging ‘Ta it Bihâld’ wordt dit evenement al 25 jaar georganiseerd en trekt het jaarlijks vele paardenliefhebbers. Met een indrukwekkend aantal van 4,000 bezoekers in 2023, blijft het evenement groeien.

Het programma van de Hynstedagen is divers en belooft veel spektakel. Van keuringen en tuigrubrieken tot kampioenschappen, een avondconcours en verschillende kraampjes, er is voor elk wat wils. Meer dan 500 paarden zullen deelnemen aan de strijd om een indrukwekkende prijzenpot van ruim 10,000 euro.

Op donderdag 18 juli gaat het evenement van start met dressuur om 13.00 uur. Vrijdag 19 juli begint om 9.00 uur met het keuren van Friese paarden en veulens, gevolgd door dressuur mennen. Na het ochtendprogramma volgen traditiegetrouw de ponykeuringen en het avondconcours met tuigrubrieken, schoonste geheel en kampioenschappen voor Hackney’s en Taveno tuigpaarden.

De slotdag, zaterdag 20 juli, staat volledig in het teken van de Friese tuigpaarden. Hier zullen diverse Nederlandse kampioenschappen plaatsvinden, samen met prachtige shows. De Fokdag van het Fries ras biedt kampioenschappen in verschillende variaties. Het programma en verdere details zijn beschikbaar op de officiële website www.hynstedagen.nl.

Een bijzondere vermelding is dat de organisatie van dressuur en de keuringen voor het Fries ras in handen is van ‘Ta it Bihâld’ uit Burgum.

En het beste nieuws is: de toegang tot de Hynstedagen is gratis! Dus, als paardenliefhebber, markeer de data in uw agenda en geniet van dit grandioze paardensportevent in het schilderachtige Friesland.

 

facebook-logo-3 Volg ons op Facebook!

Delen naar:Facebooktwitterlinkedinmail

Gegevens

Begin:
18 juli
Einde:
20 juli
Evenement Categorieën:
, , ,

Locatie

Evenemententerrein
Joute van der Meerweg 10
Sumar,friesland9262 SRNederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie