Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Paarden & Ponymarkt Denekamp

14 september | 🕒 06:00 - 17:00

 

Op zaterdag 14 september 2024 vindt op het Nicolaasplein in Denekamp de 45e editie van de Paarden & Ponymarkt plaats. Het marktterrein opent zijn deuren om 8 uur ’s ochtends. Jaarlijks trekt deze markt duizenden bezoekers en biedt het een bruisende handelservaring.

De oorsprong van de paarden & ponymarkt gaat terug tot 1977, toen het begon als onderdeel van de Denekamp 700 jaar manifestaties. In de loop der jaren heeft deze jaarlijkse markt zich ontwikkeld tot een regionaal belangrijke paardenmarkt. Elk jaar worden ongeveer 200 paarden en/of pony’s aangevoerd, niet alleen uit Twente maar ook van verder weg. Naast de levendige handel is het marktterrein omgeven door stands met paarden-gerelateerde artikelen. Handelaren maken kans op diverse prijzen, waaronder speciale prijzen voor degenen die een grote aanvoer hebben.

Tijdens de paarden & ponymarkt wordt ook een uitgebreide kinderrommelmarkt georganiseerd. Kinderen van de basisschoolleeftijd hebben de mogelijkheid om hun oude speelgoed, boeken en andere spullen te verkopen. De rommelmarkt strekt zich uit over verschillende straten, waaronder de Oldenzaalsestraat vanaf G. van Woustraat tot het Nicolaasplein, de Burgemeester Hoogklimmerstraat vanaf Lange Voor tot het Nicolaasplein, en de parkeerplaats tegenover hotel De Schout.

Kinderen kunnen vanaf 6.00 uur ’s ochtends een plek innemen op de marktlocatie en dienen deze uiterlijk om 12.00 uur te verlaten. Handel in dieren, bloemen, groenten, kalebassen en sieraden is op de markt niet toegestaan, aangezien deze geen rommelmarktartikelen zijn. De rommelmarkt is exclusief bedoeld voor kinderen en niet voor ouders of andere familieleden. De toegewezen plekken moeten schoon worden achtergelaten, en niet-verkochte spullen kunnen in de daarvoor bestemde container worden gedeponeerd.

De deelname aan de kinderrommelmarkt is gratis.

Delen naar:Facebooktwitterlinkedinmail

Gegevens

Datum:
14 september
Tijd:
06:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Denekamp
Nicolaasplein 5, Overijssel 7591 MA Nederland + Google Maps
Bekijk de site van Locatie