Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Valkenburgse Paardenmarkt 2024

11 september | 🕒 06:00 - 17:00

De Valkenburgse Paardenmarkt, oudste paardenmarkten in Nederland ( logo )

Valkenburgse Paardenmarkt, 2024. Op woensdag 11 september 2024, viert Valkenburg met trots de 1077e editie van de Valkenburgse Paardenmarkt, een unieke traditie die haar oorsprong vindt in het verre jaar 840. Een jaarlijks hoogtepunt op elke tweede woensdag in september, deze levendige markt trekt paardenliefhebbers van heinde en verre aan.

De markt in Valkenburg, gelegen in het schilderachtige Zuid-Holland, is veel meer dan een simpel ruilpunt voor paarden. Het is een rijke ervaring doordrenkt met de pracht van diverse paardenrassen en een sfeervolle omgeving die de markt omringt. Hier komen traditie en levendigheid samen, waardoor de Valkenburgse Paardenmarkt een uniek evenement is in zijn soort.

De 1077e editie wordt beloofd als een buitengewone viering, waar geschiedenis en traditie samensmelten. Of je nu een doorgewinterde paardenkenner bent of gewoon op zoek bent naar een authentieke culturele belevenis, de Valkenburgse Paardenmarkt nodigt bezoekers van harte uit om deel te nemen aan deze eeuwenoude traditie. De pittoreske locatie in Zuid-Holland draagt bij aan de charme, waardoor het evenement niet alleen een viering van paarden is, maar ook een viering van de lokale gemeenschap en haar erfgoed.

Met diverse activiteiten en festiviteiten, van paardenshows tot ambachtelijke marktkraampjes, belooft de dag een boeiende ervaring te bieden voor bezoekers van alle leeftijden. Dus, markeer 11 september 2024 in je agenda en dompel jezelf onder in de magie van de Valkenburgse Paardenmarkt, waar geschiedenis en heden samenkomen op een betoverende plek in Zuid-Holland.

Delen naar:Facebooktwitterlinkedinmail

Gegevens

Datum:
11 september
Tijd:
06:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Paardenmarkt Valkenburgse
castellumplein
Valkenburg,Limburg2235CN
+ Google Maps